Getty Images За първи път хора с увреждания ще достигнат до недостъпен

...
Getty Images
За първи път хора с увреждания ще достигнат до недостъпен
Коментари Харесай

За първи път хора с увреждания ще достигнат до недостъпен водопад в Рила

 Getty Images За първи път хора с увреждания ще доближат до недосегаем водопад в Рила планина, като се придвижват с всъдеходи и джипове. В приключението до водопада Скаловитец ще се включват 20 души в неравностойно състояние, оповестяват от фондация " Ела и Ти “.

Благодарение на самодейностите на фондацията, досега над 120 деца, младежи, възрастни, с разнообразни физически увреждания са се издигали на 50 метра височина в пещера Проходна, политали са по тролей над Фотинските водопади.

Хора с увреждания са се срещнали с приказния под земята свят на пещерите Съева дупка, Проходна и Бачо Киро, взели участие са в 11-км трасе в надпреварата " По стъпките на Алеко с другар “ 2020 с носилка с човек с увреждане, летяха в тандемен полет, минаха река Златна Панега.

Посещението на водопада Скаловитец с всъдеходи и джипове за хора с увреждания е част от плана " Пътешествие до безкрайност – към реки и водопади “ и ще се организира на 23 май от 11:00 часа.

Новото предизвикателство е в партньорство с Планинско избавяне – област Пазарджик, Аварийно избавяне Пловдив и Търговско дружество Боерица и е с поддръжката на Столична стратегия " Социални нововъведения “.

" Нека бъдем повода за усмивката на лицето на другия. Нека създадем налична планината и нейните хубости за всички “, призовават уредниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР